Kervelsoep

4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

We brengen het water met het vleesextract of de bouillonblokjes en het zout aan de kook en voegen er dan de rijst aan toe. We laten even opkomen. Intussen malen we de gewassen en uitgelezen groenten fijn en vermengen deze puree met een eetlepel bloem. Wanneer de rijst gaar is, de met bloem vermengde groentenpuree onder het kokende rijstwater mengen. Dit alles gedurende enkele minuten slechts laten koken. De soep eventueel met kokend water of bouillon aanlengen en met een stukje margarine verfijnen. Om er een kervelroomsoep van te maken, een klein busje gecondenseerde melk in de soepkom gieten en daarop de kokende soep roeren. Kervelsoep wint aan smaak indien de groenten niet te lang meekoken.

Kervelsoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kervelsoep met gerookte haring
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-kervelsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Heldere Kervelsoep
20-30 min -
Bekijk recept
Kervelsoep
30-60 min -
Bekijk recept

Kervelsoep met gerookte haring
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-kervelsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Heldere Kervelsoep
20-30 min -
Bekijk recept
Kervelsoep
30-60 min -
Bekijk recept