Zweedse appelcake

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Appels schillen en in plakjes snijden. Besprenkelen met een paar druppels citroensap en wat citroensap erdoor mengen. Eieren met een paar lepels warm water en de suiker schuimig kloppen tot een witte, schuimige massa. In een steelpan de melk verwarmen en de roomboter er in laten smelten. Mix de melk met de boter door de eiermassa. Bloem zeven met de bakpoeder en in gedeelten door het deeg mixen (mixer op laagste stand).
- Deeg overdoen in ingevette en met bloem bestoven bakvorm en de schijfjes appel in het deeg steken. Bestrooien met suiker en kaneel. De cake in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar bakken in de voorverwarmde oven van 200°C. De cake moet veerkrachtig aanvoelen.
- Ongeveer 10 minuten in de oven alten afkoelen en verder buiten de oven af laten koelen. Storten en in vierkante stukken snijden.

Zweedse appelcake is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ronde appelcake
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcake
15 min Gebak
Bekijk recept
Karamel-appelcake
1 uur-
Bekijk recept
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
1 uur-
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept