Zoetzure kalkoenreepjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer 2 el sojasaus met 2 el olijfolie en de rietsuiker tot een marinade. Doe de kalkoenreepjes in een kom, giet er de marinade over, meng goed en laat 1 uur marineren. Verwijder de schil en de kern van de ananas en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en bak de kalkoenreepjes. Neem ze uit de pan en hou warm. Kook de rijst gaar in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roerbak de sojascheuten en de helft van de lente-uitjes in de pan waarin u de kalkoenreepjes hebt gebakken. Voeg de tomatenketchup, sojasaus, frambozenazijn, groentebouillon, honing en chilisaus toe. Meng de maïzena met enkele eetlepels water en bind er de saus mee. Voeg de kalkoenreepjes en de ananas toe en breng opnieuw aan de kook. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes en laat nog even doorwarmen. Serveer met de basmatirijst.

Zoetzure kalkoenreepjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Penne met romige kalkoen-courgettesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige kalkoencurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla met kalkoen en paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoenschotel met kikkererwten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept