Zoete rijstpudding

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Breng de melk samen met de gewassen rijst en 130 gr. suiker aan de kook.
- Voeg de citroenschil toe en laat de rijst op een klein vuur, volgens de aanwijzingen op de verpakking, gaar koken.
- Klop de eidooiers met een snufje zout schuimig.
- Neem de pan van het vuur en roer het eidooiermengsel door de rijst.
- Giet de port erbij en verwarm het geheel al roerend zachtjes tot de massa begint te binden.
- Stort de rijstpudding in grote of meerdere kleinere vormpjes. Laat de pudding een beetje afkoelen - Meng ondertussen de overgebleven suiker met wat kaneelpoeder.
- Strooi er vlak voor het opdienen wat kaneel/suiker mengsel over en gratineer dit even onder een gril of karameliseer het door er met een hobbybrander even over heen te gaan.

Zoete rijstpudding is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpudding
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-pap
90 min- Nagerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept