Zoete stoofpeertjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de peertjes, laat de steeltjes eraan en houd ze heel. Steek de kruidnagels in de citroenschil. Doe de peertjes met de citroenschil, kaneelstokjes en suiker in een ruime pan en giet de rode wijn en bessenlikeur erbij. Giet er water bij totdat de peertjes net onder staan. Breng het geheel aan de kook en laat de peertjes in de pan in ongeveer 2 ½ uur gaarstoven. Verwijder de citroenschil en kaneelstokjes. Schep de peertjes voorzichtig uit de pan op een mooie schaal. Roer in een kopje het aardappelmeel los met een beetje perenvocht en giet dit terug in de pan. Laat het vocht heel even doorkoken tot een mooie gebonden wijnsaus ontstaat en giet deze over de peertjes. Serveer warm of koud.

Zoete stoofpeertjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept