Zeevruchten in kreeftensaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Hak de ui fijn, snij de selder, de wortelen en de prei in schijfjes en snipper de peterselie fijn. - Stoof de groenten beetgaar in de olijfolie, voeg de diepgevroren voorgekookte zeevruchten toe en laat nog even verwarmen(niet langer dan nodig, anders worden ze taai) - Laat de boter smelten in een kookpan en roer er de bloem door . Laat even bakken .
- Voeg er da lichte room en de bouillon toe al roerend. breng al roerend aan de kook - Meng 1/2 blikje kreeftensoep door de saus. kruid zeer goed met cayennepeper, peper en zout. breng op smaak met de cherry.
- Voeg de groenten met de zeevruchten (met het kookvocht) bij de saus en warm eventjes op.
- Overstrooi met peterselie . TIP: - In kleine porties ( ongeveer de helft ) kan u dit gerecht als voorgerecht opdienen, bv. gegratineerd in een schelp, bestrooid met wat paneermeel of gemalen kaas en een nootje boter. Serveren met stokbrood of fleurons (halves-maantjes in bladerdeeg, enkele min. verwarmd in de oven)

Zeevruchten in kreeftensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeftensoep met garnaal-coquillespies
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomaten met kruidenrijst
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Zeewolf met springkrabbetjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlinderpasta met foreleieren en citroen
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept