Snipper de ui en de knoflook fijn. Snij de preistengels in stukken van 4 cm. Verwijder de draden uit de selder en snij in stukken van 4 cm. Verwijder de pitten en zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes. Stoof de ui met de look glazig in 1 eetl. olijfolie en voeg de stukjes prei, selder en paprika toe. Doe er na 5 min. de visfond bij en leng aan met 8 dl water en 4 dl droge witte wijn. Kruid met peper en zout en voeg het laurierblad en de tijm toe. Laat gedurende ± 25 min. koken. Voeg de gepelde tomaten en de diepgevroren zeevruchten toe en laat goed doorwarmen gedurende 5 à 10 min. Verwijder het laurierblaadje. Dien onmiddellijk op in diepe borden en geef er sneetjes stokbrood met rouille bij. Rouille: Schil 2 dikke aardappelen, snij in acht en kook ze (u kan ze in de soep koken). Plet de gekookte aardappelen en roer er 2 teentjes geperste knoflook en 1/2 koffiel. paprikapoeder onder. Meng er een eidooier onder tot u een gladde massa bekomt. Voeg er beetje bij beetje 2 dl olijfolie bij (zoals bij de bereiding van mayonaise). Kruid met wat cayennepeper, peper en zout. Laat de sneetjes stokbrood aan beide zijden bruin kleuren in een pan met 3 à 4 eetl. olijfolie en smeer er wat rouille op.