Zeevruchtensoep

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook fijn. Snij de preistengels in stukken van 4 cm. Verwijder de draden uit de selder en snij in stukken van 4 cm. Verwijder de pitten en zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes. Stoof de ui met de look glazig in 1 eetl. olijfolie en voeg de stukjes prei, selder en paprika toe. Doe er na 5 min. de visfond bij en leng aan met 8 dl water en 4 dl droge witte wijn. Kruid met peper en zout en voeg het laurierblad en de tijm toe. Laat gedurende ± 25 min. koken. Voeg de gepelde tomaten en de diepgevroren zeevruchten toe en laat goed doorwarmen gedurende 5 à 10 min. Verwijder het laurierblaadje. Dien onmiddellijk op in diepe borden en geef er sneetjes stokbrood met rouille bij. Rouille: Schil 2 dikke aardappelen, snij in acht en kook ze (u kan ze in de soep koken). Plet de gekookte aardappelen en roer er 2 teentjes geperste knoflook en 1/2 koffiel. paprikapoeder onder. Meng er een eidooier onder tot u een gladde massa bekomt. Voeg er beetje bij beetje 2 dl olijfolie bij (zoals bij de bereiding van mayonaise). Kruid met wat cayennepeper, peper en zout. Laat de sneetjes stokbrood aan beide zijden bruin kleuren in een pan met 3 à 4 eetl. olijfolie en smeer er wat rouille op.

Zeevruchtensoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Romige zeevruchtensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte zeevruchtensoep met kokosmelk
20 min
Bekijk recept
Zeevruchtensoep met gedroogde ham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeevruchtensoep Met Citroen
10-20 min -
Bekijk recept

Romige zeevruchtensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte zeevruchtensoep met kokosmelk
20 min
Bekijk recept
Zeevruchtensoep met gedroogde ham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeevruchtensoep Met Citroen
10-20 min -
Bekijk recept