- Als het water begint te koken, voegt u de in stukken gesneden groenten en de kruiden toe.
- Zet het vuur heel laag: de bouillon mag nauwelijks merkbaar koken. Laat zo 2,5 à 3 u 'trekken' op het vuur. Schuim de bouillon niet af: het schuim (dat zijn samenklonterende eiwitten) zal zich verdelen en de bouillon helder maken. Verwijder op het einde wel het kleine vliesje dat aan de rand kleeft.
- Zeef de bouillon en ontvet door het bovendrijvende vet met een soeplepel af te scheppen. U kan de bouillon ook laten afkoelen en dan het gestolde vet verwijderen. Voor wat variatie in uw soep kan u ze verrijken met: - enkele bolletjes diepgevroren kervel; - kleine stukjes hardgekookt ei; - een eetl. pesto (kant-en-klaar ), bv. in een minestrone; - kant-en-klare of zelfgemaakte korstjes. Zelfgemaakte korstjes - Snij 2 sneden brood in blokjes van 1,5 cm. Plaats de broodblokjes gedurende 3 à 5 min zo'n 10 cm onder de grill, tot ze mooi goudbruin kleuren. Korstjes kan u ook bakken in een mengsel van boter en olie of in de frituurpan. Dep de korstjes goed droog met keukenpapier voor u ze opdient.
- Zelfgemaakte korstjes kan u enkele dagen bewaren in een goed afgesloten doos."}}