Zelfgemaakte fond

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
3 uur: - Leg het in stukken gesneden vlees in 2 L koud water (zo trekt de smaak van het vlees het best in de soep). Breng langzaam aan de kook op een zacht vuur.
- Als het water begint te koken, voegt u de in stukken gesneden groenten en de kruiden toe.
- Zet het vuur heel laag: de bouillon mag nauwelijks merkbaar koken. Laat zo 2,5 à 3 u 'trekken' op het vuur. Schuim de bouillon niet af: het schuim (dat zijn samenklonterende eiwitten) zal zich verdelen en de bouillon helder maken. Verwijder op het einde wel het kleine vliesje dat aan de rand kleeft.
- Zeef de bouillon en ontvet door het bovendrijvende vet met een soeplepel af te scheppen. U kan de bouillon ook laten afkoelen en dan het gestolde vet verwijderen. Voor wat variatie in uw soep kan u ze verrijken met: - enkele bolletjes diepgevroren kervel; - kleine stukjes hardgekookt ei; - een eetl. pesto (kant-en-klaar ), bv. in een minestrone; - kant-en-klare of zelfgemaakte korstjes. Zelfgemaakte korstjes - Snij 2 sneden brood in blokjes van 1,5 cm. Plaats de broodblokjes gedurende 3 à 5 min zo'n 10 cm onder de grill, tot ze mooi goudbruin kleuren. Korstjes kan u ook bakken in een mengsel van boter en olie of in de frituurpan. Dep de korstjes goed droog met keukenpapier voor u ze opdient.
- Zelfgemaakte korstjes kan u enkele dagen bewaren in een goed afgesloten doos.

Zelfgemaakte fond is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevogeltebouillon
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept