Zalmragoût in tomaat

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200°C. Snijd een kapje van de bolle kant van de tomaten, zodat ze stevig blijven staan. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten met een theelepeltje en laat de tomaten goed uitlekken. Verwarm Becel Voor koken, (roer)bakken en braden in een steelpan, voeg de fijngesneden sjalotjes toe en fruit deze al roerende glazig. Voeg de bloem in één keer toe en roer tot er een samenhangende massa (roux) onstaat. Laat het geheel even goed doorwarmen zonder dat het van kleur veranderd. Voeg vervolgens de bouillon onder voortdurend roeren in kleine hoeveelheden toe tot een dikke ragoût ontstaat. Prak de zalm fijn met een vork en snijd de soepgroenten in kleine stukjes. Roer de zalm en de groenten door de ragout en laat het geheel op een laag vuur in 15 minuten gaar worden. Voeg er op het laatste moment fijngesneden peterselie aan toe. Vul de uitgelekte tomaten met de ragout. Zet ze in een met Becel Voor koken, (roer)bakken en braden ingevet ovenschaaltje. Laat ze in het midden van de voorverwarmde oven in circa 5 minuten gratineren. Tip: Ook lekker met blokjes verse zalm.

Zalmragoût in tomaat is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasteitjes met zalmragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige zalmragout
30 min-
Bekijk recept
Bol zalmragout
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Champignons Gevuld Met Zalmragout
30-60 min -
Bekijk recept