Zalmrisotto met scampi€™s

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de sjalotten en hak ze in fijn. Snij de zalm in grote stukken en strooi er een beetje zout over. Pel de scampi's. Was de blaadjes bieslook, dep ze droog en snipper ze fijn. Breng de gevogeltebouillon aan de kook. Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de sjalotten 2 tot 3 minuten fruiten tot ze glazig zijn. Voeg de rijst erbij en roer goed tot alle rijstkorrels met een filmpje olie bedekt zijn. Giet de witte wijn erover en laat zachtjes koken tot de wijn helemaal is opgeslorpt. Doe er een kleine pollepel hete bouillon bij en laat zachtjes verder koken tot het vocht is opgeslorpt. Blijf dit gedurende ongeveer 20 minuten herhalen tot de rijst gaar is. Proef regelmatig. De rijstkorrels moeten binnenin nog al dente zijn. Breng intussen in een kookpot water aan de kook. Leg de stukken zalm in een zeef en zet die in de kookpot. Pocheer de zalm 3 tot 4 minuten. Doe hetzelfde met de scampi's, maar beperk de kooktijd tot 2 minuten. Giet de risotto op een schotel. Leg er de stukken zalm en de scampi's op en bestrooi met het bieslook. Dien warm op.

Zalmrisotto met scampi€™s is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met citrusvruchten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokantje van asperges en scampis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zalmrisotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrisotto met tuinerwten en wortel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrisotto met bleekselderij
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrisotto Met Scampi’s
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept