Zalmtaart met tomaten en mergpompoen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Controleer de zalmfilet op mogelijks resterende graatjes. Snij de filet in fijne plakken en kruid ze met zout en peper. Warm weinig olijfolie op in een pan met anti-kleeflaag en bak de plakken zalm even aan beide zijden. Haal ze uit de pan en leg ze op absorberend papier. Laat ze afkoelen. Klop het ei los en bestrijk er de oppervlakte van de Pidy fonds feuillet's mee in. Plaats de fonds op een ovenplaat en warm ze 2 minuten op in een voorverwarmde oven op 170°C. Neem ze uit de oven en laat de fonds afkoelen. Snij de courgette in fijne schijven, 3 mm dik en bak ze even aan in olijfolie (van de zalm). Laat ze afkoelen op absorberend papier. Snij de tomaten in fijne plakjes en schik nu afwisselend een schijf tomaat, een schijf courgette en zo verder op de rand van de fonds feuilletes, zodat ze elkaar half overlappen, tot de cirkel volledig bedekt is. Plaats er de zalmplakjes op, kruid met peper en zout. Leg er nu terug afwisselend courgettes en tomaat op. Vervolledig de cirkel. Kruid even de groenten en strooi er de gemalen kaas over. Meng het mespuntje gehakte look door de olijfolie en sprengel het over het geheel. Zet de taartjes terug in de oven, op 190°C en laat ze gedurende 10 a 12 minuten gaar worden en licht gratineren.

Zalmtaart met tomaten en mergpompoen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Taartje Van Verse Kabeljauw
30-60 min -
Bekijk recept
Sappige Zalm Met Groenten En Lauwe Vinaigrette
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Alaska Pollak in een kleurenpalet van
40 min
Bekijk recept
Varkenssteak met gesmolten uien
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalmtaart
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige zalmtaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmtaart
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept