Zandkoekjes

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden (temperatuur voor gewone gasoven, kookboek is oud...) Doe de bloem, de boter, de basterdsuiker in een kom en mix het even met 'n vork zodat alles goed door elkaar zit. Snij de harde boter in kleine stukjes voeg bij de bloemmix en kneed met een koele hand totdat het een samenhangende gelijkmatige bal is die niet meer aan de handen plakt. Dan kun je er eigenlijk mee doen wat je wilt, vormpjes uitsteken of gewoon balletjes draaien en platdrukken. Alles is mogelijk. Je kunt ook door 'n gedeelte van het deeg wat cacao doen (dan ook beetje melk toevoegen anders wordt het te droog) en dan twee kleuren koekjes maken. Bovenop amandelen is lekker, of grove suiker bovenop. Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat ze in ong 20 minuten heel lichtbruin worden. Neem ze uit de oven en verplaats ze naar 'n rooster om te laten afkoelen.

Zandkoekjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Zandkoekjes met Stilton
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rabarbermoes met koekjes
Nagerecht
Bekijk recept
Zandkoekjes
25 min Gebak
Bekijk recept

Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Zandkoekjes met Stilton
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rabarbermoes met koekjes
Nagerecht
Bekijk recept
Zandkoekjes
25 min Gebak
Bekijk recept