Coq au vin blanc met rivierkreeftjes en vanille

4
1u20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sjalotjes en knoflook pellen en fijn snipperen. Bleekselderij met dunschiller schillen en in boogjes snijden. Vel van kippenbouten verwijderen. Kip met zout en peper bestrooien. In braadpan boter verhitten en kippenbouten rondom bruinbakken. Vuur lager zetten en sjalotjes, knoflook en bleekselderij ca. 2 minuten meebakken. Wijn langs rand in pan schenken en kip afgedekt in ca. 35 minuten gaar stoven. Kip uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt warm houden. Stoofvocht boven andere pan zeven. Vanillestokje halveren en merg eruit schrapen. Vanillemerg en leeggeschraapt stokje bij stoofvocht doen, saus op matig vuur tot juiste dikte laten inkoken. Bovenste stuk van stoneleeks afsnijden, zodat ze even groot zijn. In kokend water met zout in ca. 2 minuten beetgaar koken. Vanillestokje uit saus nemen. Slagroom erdoor roeren, saus op smaak brengen met zout en peper. Rivierkreeftjes erdoor mengen en saus nog ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen. Kip in voorverwarmde schaal leggen, saus erover schenken. Garneren met stoneleeks.

Coq au vin blanc met rivierkreeftjes en vanille is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept