Kip met een saus van witte-wijnazijn

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kippenbouten met zout bestrooien. Olie en 2 el boter verhitten in braadpan. Kip hierin aanbraden. Helft van azijn erbij schenken en deksel op pan leggen. Kippenbouten op laag vuur in 25-30 min. gaar laten worden. Let op: keuken goed ventileren, want azijndamp heeft een branderig effect op keel en ogen! Kip uit pan nemen en onder aluminiumfolie warm houden. Rest van azijn met wijn in pan schenken. Geheel aan de kook brengen en met houten lepel aanbaksels losroeren. Met vork bloem door rest van boter prakken (koks noemen dit mengsel 'beurre manié'). Mengsel in pan scheppen en blijven roeren tot saus glad en lichtgebonden is. Kippenbouten in pan terugleggen en nog even meewarmen.

Kip met een saus van witte-wijnazijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept