Voorjaarstoast met asperges

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Halveer de tomaten en plaats deze met de gesneden kant naar boven op een grillplaat in de, al voorverwarmde, oven (170 graden)en besprenkel ze met een beetje olijfolie en een snufje zeezout. Zet intussen de oven op grillstand. Wanneer de tomaten een donkere kleur aannemen kunnen de plakken katenspek ernaast gelegd worden. Haal de spek uit de oven wanneer deze knapperig is, even later ook de tomaten. Zet in een steelpannetje wat warm water op tot het kookt. Doe voorzichtig de eieren en de groene asperges in het gekookte water en kook deze tot 4 minuten. Toast het brood en leg het een voor een op de (voorverwarmde) borden. Eenmaal gekookt, verwijder je de eieren en de asperges uit het water. Verwarm de boter even op in de magnetron tot deze zacht is. Marineer de asperges in de gesmolten boter. Pel dan voorzichtig de gekookte eieren. Strijk de tomaten over het getoaste brood uit (gooi de schil en de rest van de overgebleven tomaten weg). Leg daarna de in de boter gemarineerde asperges op het getoaste brood. Leg daarna het knapperige spek op de asperges. Hierna wordt het ei op het spek gelegd. Snijd het ei voorzichtig open, zodat het zachte eigeel er gedeeltelijk uitdruipt. Besprenkel als laatste het gerecht met wat olijfolie, wat zout en peper.

Voorjaarstoast met asperges is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept