Vlechtbrood

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Maak een kuiltje in de gezeefde bloem en doe er de gebrokkelde gist in.
- Voeg de helft van de melk en een lepel suiker toe.
- Roer het geheel en laat het deeg afgedekt rusten tot heet licht gerezen is.
- Voeg de andere ingredienten toe, kneed het deeg soepel en laat het rijzen.
- Leg bakpapier in de bakvorm.
- Snijd het deeg in drie gelijke stukken op een bebloemde tafel en rol ze uit.
- Vlecht de driie en druk de vlecht stevig aan.
- Bestrijk de vlecht met het mengsel van eigeel en melk.
- Bak de vlecht op 225°C (elektrisch), 160°C (heteluchtoven) of 4 (gas) in 35 minuten.
- Laat afkoelen en bestrooi met suiker.

Vlechtbrood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-tomatenvlecht
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood met maanzaad
30 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-tomatenvlecht
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood met maanzaad
30 min Lunchgerecht
Bekijk recept