Visballetjes in tomatensaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de filets in stukjes en vermaal ze samen met het ei, het paneermeel en de kruiden (dille, peterselie, mosterd) in de keukenmachine, breng op smaak met peper en zout.
- Draai balletjes van het mengsel en laat deze een uur opstijven in de koelkast.
- Kook intussen de aardappelen.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in grove stukken en zet opzij.
- Schil den snijd de ui in stukjes die u glazig stooft in de olie, samen met de geperst look, voeg tomaten toe en verlaag het vuur en laat een twintigtal minuten pruttelen.
- Plet de aardappelen tot puree en voeg in plaats van boter olijfolie toe, kruid met peper en zout.
- Kort voor het opdienen stoomt u de visballetjes in een paar minuten gaar ( zeker niet te lang, dan worden ze taai!) - Kruid de intussen ingedikte saus met 1 theelepel geplette korianderzaadjes, tijm, peper, zout en eventueel wat cayennepeper voor wie het graag pittig heeft.
- Verdeel de balletjes over 4 borden en overgiet met de saus en geef er puree bij.

Visballetjes in tomatensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde thaise visballetjes
40 min Snack
Bekijk recept
Kruidige visballetjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept