Vleesreepjes Tamari met paprika en mihoen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Meng de vleesreepjes met 2 eetlepels olie en de marinademix (uit het pakje), ca. 15 minuten laten trekken.
- Was en halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in schuine stukjes.
- Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de paprika en de prei 3 minuten. Voeg de vleesreepjes toe en roerbak ze 3 minuten mee. Roer de sausmix (uit het pakje) en 3 dl water erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen.
- Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 15 seconden koken. Direct afgieten in een vergiet.
- Schep de warme mihoen en de vleesreepjes tamari in diepe borden of kommen. TIP: - Vervang de paprika's door 100 g sugarsnaps en de prei door shii-takes of champignons. Geef er een gemengde salade met plakjes komkommer bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Vleesreepjes Tamari met paprika en mihoen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mihoen met surimi en sojasaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cambodjaanse mihoensalade
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip en papillotte met mihoen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot met roerbakreepjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase wokschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met vleessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept