Vlierbessengelei

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kook de vlierbessen 10 minuten in de helft van het water.
- Kook de appels 15 minuten in de rest van het water.
- Doe alles bij elkaar en kook het mengsel nog 5 minuten.
- Zeef het in een sapzak. Meet het sap af. Reken 500 g suiker op elke 6 dl sap.
- Leg de suiker ongeveer 10 minuten in een op 170 ?C (325 ?F, of regelknop op 3) voorverwarmde oven.
- Doe het citroensap en de boter bij het sap.
- Laat het flink koken en voeg de hete suiker toe. Roer goed en laat het hard koken. Schuim het sap na 5 minuten af en proef het; als het stolt, giet u het in potten en sluit deze.

Vlierbessengelei is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

vlierbessengelei
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

vlierbessengelei
30 min Bijgerecht
Bekijk recept