Tomatensoep met dilleroom

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui. Was de tomaten en snijd ze klein. Verhit de olie in een pan en fruit de ui met chilipoeder even aan. Schep de tomaten erdoor en voeg de tijm, rozemarijn en eenderde van het water toe. Kook de tomaten in circa 7 minuten zachtjes gaar. Wrijf de tomaten boven een andere pan door een zeef. Voeg de bouillontabletten en het resterende water toe. Breng de soep opnieuw aan de kook. Klop intussen de slagroom half stijf en klop de dille en eventueel het zout erdoor. Breng de tomatensoep op smaak met zout en peper. Schep de soep in de warme diepe borden en schep in het midden een flinke lepel dilleroom.

Tomatensoep met dilleroom is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Scandinavische vissalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstukspies met koolsalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwburger met citroenboontjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met zalm en dilleroom
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept