Tong-zalmrolletjes met preitaartje

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwijder het meeste groen van de prei en snij in fijne ringen - Smelt in een pan 1/2 lepel boter, voeg de champignons toe en laat gedurende 5 minuten stoven.Kruid met peper en zout.
- Laat 1/2 lepel boter smelten in een steelpan, voeg de preiringen toe en laat gedurende 3 minuten stoven op een matig vuur, roer geregeld om en zet opzij. - Schik de diepgevroren tong-zalmrolletjes in een beboterde vuurvaste schotel, overgiet met de witte wijn en de visfond, kruid met peper en zout. Dek af en plaats in de voorverwarmde oven op 200°C, voeg na 25 minuten de diepgevroren mantelschelpnoten toe en laat nog 10 minuten verder gaar worden.
- Plaats gedurende de laatste 10 minuten de taartbodempjes bij in de oven.
- Neem de vis uit de oven en hou warm.
- Ondertussen bereidt u de saus: Smelt in een pan 1 el boter, meng er een lepel bloem onder en laat even sudderen. Voeg al roerend het pocheervocht van de vis toe. Roer tot u een gladde saus bekomt en laat doorkoken. Voeg de gestoofde champignons en het citroensap toe. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en kerrie. Neem de pan even van het vuur en meng de room en de eidooier onder de saus. Warm op zonder te koken. Plaats ondertussen de gestoofde prei op het vuur en laat goed opwarmen. - Schik op elk bord een taartbodempje, verdeel er de gestoofde prei over en leg er telkens twee mantelschelpnoten op. Verdeel 1 el saus op elk taartje. Schik ook de tong-zalmrolletjes op de borden en verdeel er de rest van de warme saus over. Versier de rand van de borden met wat kerrie.

Tong-zalmrolletjes met preitaartje is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Preitaartje met mascarpone en olijven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Preitaartje
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Preitaartje
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Preitaartje Met Hazelnoten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
1u25 min
Bekijk recept
Tong met mosterd en wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tong met kruidkersmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde tong met wortel en bosui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept