Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Maal ze fijn in de cutter en voeg er het eiwit en het citroensap erbij. Stevig kruiden met pezocay. Haal de farce uit de cutter en spatel er de room onder. Indien nodig de farce bijkruiden. Boter de timbaaltjes in en schik er de tongfilets in tegen de zijwand. Doe de scampi-farce in een spuitzak en vul de timbaaltjes op. Plaats de timbaaltjes in de combi-steamer op 98°C gedurende 10 min. Werk ondertussen de witte wijnsaus af. Haal de timbaaltjes uit de steamer. Haal de gevulde tongrolletjes uit de timbaaltjes en snij ze in 2 of 3 schijven. Breng een spiegel saus op het bord en schik er de schijfjes vis op (4 à 6 stuks per bord). Werk af met garnituur. Dien op met geroosterd brood. Tips: - Spuit de timbaaltjes niet te vol met de farce. Deze rijst immers tijdens het garen. I.p.v. in de steamer kunnen de timbaaltjes ook klaargemaakt worden in een stoompan couscoussière). Neem dan wel 15 min. gaartijd.
Tongfilets gevuld met scampi in witte-wijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine