Gevulde koeken

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak van alles een deeg en laat het een paar uur in de koelkast staan. Intussen meng je 200 gr. amandelspijs met wat citroenrasp en een los geklopt ei, niet alles tegelijk, niet te slap maken. Kneed het deeg nog even uit en rol het tot 2 mm dikte en steek met kartelsteker 9-16 stuks uit. Leg daarvan de helft op de ingevette bakplaat. Spuit dan in het midden van ieder deegplakje een bolletje spijs. Leg daarop de andere helft van de deegplakjes en bestrijk ze met losgeklopt ei. Leg er een halve amandel op. Stook je oven op tot 175 gr.C En bak ze af in 20 a 25 min goudbruin en gaar. Als ze bijna afgekoeld zijn, steek ze met een paletmes onder en haal ze van de plaat.

Gevulde koeken is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Kabeljauw omwikkeld met rookvlees
30 min-
Bekijk recept
Chunky cranberry-havermoutkoeken
30 min-
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept