Gevulde courgettes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de courgettes in de lengte met een scherp mes in lange plakken van 5 mm dik, snijd elke courgette in 4-6 plakken. Kook ze ca. 2 minuten in ruim water met zout, haal ze eruit en spoel ze in koud water. Laat ze uitlekken en droog ze met een theedoek. Verhit de oven tot 240°C (stand 9). Meng de ricotta, puree en Parmezaanse kaas met wat zout en peper in een grote kom. Neem 2 courgetteplakken en leg ze als een kruis op een schoon, droog werkvlak. Doe dat ook met de andere plakken. Maak van het ricottamengsel balletjes ter grootte van een pingpongbal (1 per kruis). Leg een balletje in het midden van elk kruis, leg er een salieblaadje op en vouw er de repen overheen. Leg bovenop een plakje fontina en zet het met een prikker vast. Bekleed een bakblik met folie of vetvrij papier en beboter het. Zet de pakketjes erop. (U kunt ze nu ook in de koelkast zetten om ze later te bakken.) Laat ze in 10-1 2 minuten in de oven goudbruin worden. Haal ze eruit, zet ze op een schaal en verwijder de prikkers. Dien ze warm, met sla op.

Gevulde courgettes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept