- Snijd van de kaki's een flink kapje af.
- Schep het vruchtvlees met een puntig theelepeltje uit de vruchten, maar beschadig daarbij de buitenzijde niet.
- Pel de bananen, snij in dunne plakken en maak ze in een kom met een vork, samen met het kakivlees fijn. Klop het mengsel even enigzins luchtig.
- Spatel er de zure room door en voeg naar smaak citroensap of likeur en suiker toe.
- Breng het mengsel over in de uitgeholde kaki's, plaats die in coupes of glazenschaaltjes.
- Garneer het gerecht met de amandelsnippers en de waaiers en serveer het gerecht korte tijd na de bereiding. TIP: - Rijpe kaki's voelen zacht aan, de schil ziet er enigzins glazig uit. Laat nog niet goed rijpe kaki's in de koelkast langzaam of in de zon vlug smakelijk worden.
- Vervang de zure room door 1/8 l stijfgeklopte slagroom en de amandeltjes door vruchtjes uit de jam of chocoladehagelslag of -vlokken."}}