Gevulde citroenen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij van elke citroen een kapje af. Hol de citroenen met een klein lepeltje uit. Doe het vruchtvlees in een bord en hak het fijn met een mes. Haal er de pitjes uit. Hou de uitgeholde citroenen apart. Schil de komkommer, snij ze overlangs in tweeën en verwijder de zaadjes met een klein lepeltje. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe ze in een slakom. Was de paprika, snij ze doormidden, haal er de zaden en de zaadlijsten uit en snij het vruchtvlees ook in kleine blokjes. Doe ze in de slakom bij de komkommer. Hak de feta in kleine blokjes. Doe hem in de slakom. Hak de takjes peterselie fijn. Doe ze in de slakom. Pel het lookteentje en pers het met een lookpers uit boven een kom. Doe er de yoghurt en de olie bij en breng op smaak met peper en zout. Roer alles dooreen met een lepel. Doe het sausje bij de groenten in de slakom en voeg er het vruchtvlees van de citroen bij. Meng alles goed. Proef even en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Neem een klein lepeltje en vul de uitgeholde citroenen met dit mengsel. Hak de olijven in kleine stukjes en verdeel ze over de citroenen. Leg het kapje terug op de citroenen. Schik de citroenen op een schotel en zet de schotel in de koelkast. Dien koel op. Dit gerechtje kan ook een dag van tevoren worden klaargemaakt. Dit is een recept van Paule Neyrat

Gevulde citroenen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept