Siciliaanse visrolletjes

4
55 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Visfilets met scherp mes halveren tot smalle filets. Afgedekt in koelkast bewaren. Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot fijn kruim malen. Ui pellen en fijnsnipperen.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Ovenschaal licht invetten. In koekenpan 1 el olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Pijnboompitten en rozijnen ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Marsala toevoegen en op 1 el na laten verdampen. Van vuur af sinaasappelsap, kaas en 1/3 deel van broodkruim erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Pijnboompittenvulling aan één kant over visfilets verdelen. Filets voorzichtig oprollen en vaststeken met cocktailprikkers. In diep bord rest van olie, zout en peper door elkaar roeren. Rest van broodkruim op ander bord strooien. Visrolletjes eerst door olie, dan door broodkruim wentelen. Rolletjes tegen elkaar aan in ovenschaal leggen. In midden van oven in 12 à 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Lekker met rocketsla en pasta.

Siciliaanse visrolletjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Scholrolletjes met prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met tomaat en geitenkaas van Arlette Swartjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetongrolletjes met zalm en dillesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholrolletjes met courgette in tomatensaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Siciliaanse bloemkoolspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pasta met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse venkelsalade
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept