Hazenbil met tarwegranen

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Eerst moeten de hazenbillen gemarineerd worden.
- Snijd de groenten voor de marinade (wortel, ui en selder) in kleine stukjes( kleine mirepoix).
- Doe de rauwe stukken vlees in een kom met de groenten erop, daarop leg je nu laurier, tijm, look, kruidnagels, jeneverbessen en peperkrrels, meng alles goed.
- Giet er cognac, rode wijn en olie over, bedek met aluminiumfolie, zet in de koelkast en laat een nachtje trekken.
- Haal de hazenbillen uit de marinade, dep ze droog en wentel ze in de bloem.
- Bak aan in boter en laat gaar worden.
- Kook de tarwegranen, lees eerst aandachtig op de verpakking van de granen hoe en hoelang ze moeten koken.
- Snijd de prei en de champignons in gelijke stukken.
- Smelt wat boter, bak er eerst de prei 5 minuten in aan, meng er dan de champignons onder en laat nog 3 minuten verder fruiten.
- Voeg er nu de granen aan toe, reken op 3 minuten zodat de granen de groentesmaak kunnen opnemen, kruid met peper en zout.
- Verdeel dit mengsel opeen warm, plat bord, leg de hazenbil erop, doe de saus erover en bestrooi met peterselie.

Hazenbil met tarwegranen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tarwe Op Cantonese Wijze
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterslaatje met granaatappel
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taart met gekonfijt fruit
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met ebly
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept