Hazenpeper in cognac

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Marineer de haas in een mengsel van de wijn, de gehakte uien, de fijngeknipte tuinkruiden, de bouillon, de azijn en de olie, gedurende ca. 12 uur (in de koelkast). Zeef de marinade, bewaar deze en laat de haas uitlekken. Dep de delen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Bak het kleingesneden spek uit in een pan, voeg de boter toe en bak hierin de haas rondom bruin. Voeg vervolgens de gezeefde marinade en de kleingesneden prei toe en laat het geheel gedurende ca. 90 minuten stoven. Rooster de bloem voorzichtig lichtbruin in een droge koekenpan en laat deze afkoelen. Neem de haas uit de pan, haal het vlees van de botten en snijd dit klein. Roer de bloem los met de cognac en de tomatenpuree en bind hiermee het stoofvocht. Leg het hazenvlees terug in de pan, voeg de zilveruitjes toe en verwarm de hazenpeper nog ca. 5 minuten. Maak dit op smaak af met zout en peper. Hazenpeper in cognac, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes. Tip: Vervang cognac door madera en voeg 1 el. tijm bij het stoven toe.

Hazenpeper in cognac is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crèpe d'amour met kaneelappels en cognac
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Biefstuk met pepersaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenpeper onder pureedakje
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke hazenpeper
120 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle hazenpeper
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept