Hazenrug met witloof in mosterdsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de basis van het witloof. Was de stronkjes en leg ze in een stoofpan met 20 g boter. Leg het deksel op de pan en laat 30 minuten bakken terwijl u eventueel wat water bijvoegt. Snijd de sjalotten fijn en fruit ze in 20 g boter. Leng aan met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de mosterd, de room, peper, zout en tenslotte het citroensap toe. In een stoofpan laat u de hazenruggen wat bruinbakken in de overblijvende boter. Breng op smaak. Zet de pan daarna 12 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Draai het vlees halverwege om. Houd het warm in alumiumfolie. Blus de pan met wat water en giet deze jus dan bij de opgewarmde saus. Schik de hazenruggen op een dienschotel, overgiet met de saus en geef er het witloof bij.

Hazenrug met witloof in mosterdsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug met geroosterde groenten
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug, marinade met ahornsiroop
35 min Voorgerecht
Bekijk recept