Hazenrugfilets met portsaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de hazenfilets met peper en wikkel ze in het spek. Verwarm 35 g boter in een pan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht. Neem de filets uit de pan en houd ze warm (b.v. door een bord op pan te zetten waarin groente gekookt wordt). Voeg de overige boter toe en verwarm dit opnieuw. Bak de hazenrugfilets aan beide zijden bruin en reken ca. 3 minuten aan iedere kant. Neem ze uit de pan en leg de filets op een verwarmde schaal. Blus de bakboter met de port en de room en laat dit uitbruisen. Tip: Voeg cranberry's toe. Dit zijn grote dieprode bessen, die oorspronkelijk uit Amerika stammen.Ze komen nu veel op Terschelling voor. Vossebes of de Duitse Preisselbeer zijn kleinere varianten.

Hazenrugfilets met portsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Haasspiesjes op kool met kastanjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met noten-rozijnenrijst en venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept