Hazepeper op z'n Brussels

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Doe de reuzel in een grote pan en laat deze op laag vuur uitsmelten. Zet het vuur dan hoger en braad de stukken haas in ca. 5 minuten snel aan alle kanten bruin. Kruid met peper en zout. Voeg de uien, de sjalotten, de wortelen en de selder toe en laat alles met het bier aan de kook komen. Doe er de jeneverbessen, de geschilde ui, de in vieren gesneden appelen en het kruidentuiltje bij, laat alles weer aan de kook komen en zet het vuur dan lager. Laat het gerecht in ca. 60 minuten tegen het kookpunt aan gaar worden.
- Haal de stukken haas met een schuimspaan uit de pan en houd ze in een andere pan op zeer laag vuur warm.
- Kook de vloeistof 5 minuten op hoog vuur. Voeg dan de bessengelei en de boter toe en roer het geheel met een houten lepel goed door elkaar.
- Zeef de saus en schenk deze over de stukken haas.
- Serveer zeer heet, met gekookte aardappelen.

Hazepeper op z'n Brussels is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Brussels witlof met eiermimosa
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegratineerd Brussels lof
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbouten op z’n Brussels
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wafels op z'n Brussels
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Hazepeper
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazepeper
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazepeper D'artagnan
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazepeper.
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept