- In de koelkast 10-15 minuten laten marineren. In de tussentijd de paprika's en de tomaten ontvellen.
- Olijfolie verhitten en de fijngesnipperde ui glazig fruiten. De ontvelde en kleingesneden tomaten en het fijngesnipperde teentje knoflook toevoegen, room erbij gieten en alle ingredienten tot een smeuige saus laten inkoken. De saus met peper en zout op smaak brengen.
- Een vuurvaste schaal met olijfolie invetten. De aardappelen in dunne plakjes snijden en over de schaal verdelen. De vis- of groentebouillon erbij gieten en de heekfilets erop leggen. De paprika's in dunne reepjes snijden en in de saus doen. De saus over de aardappelen en heekfilets gieten.
- De schaal afgedekt in een voorverwarmde oven zetten op 180 graden, gedurende 20-25 minuten. De brooddobbelsteentjes met de fijngehakte peterselie vermengen, over de heekgratin verdelen en opnieuw 5-6 minuten in de oven zetten.
- Meteen opdienen."}}