De appels schillen en in blokjes snijden, de selderstengels in stukjes verdelen en de augurken in schijfjes snijden. Voor de vulling: de appelblokjes en selderstukjes in olijfolie stoven tot de appelblokjes volledig gaar zijn (moes). De augurken, tijm, azijn en brood toevoegen. Kruiden naar smaak. Het citroensap mengen met de soyasaus en de heilbotfilets er mee besprenkelen. De vulling op de filets schikken en deze dichtvouwen. Een ovenschotel inoliën, de gevulde heilbotfilets erin leggen, afdekken met aluminiumfolie en ± 35 min. in een voorverwarmde oven (200°C) plaatsen. Voor de saus: een mengsel maken met de suiker, het zetmeel en wat appelsap. Het resterende appelsap opwarmen, het mengsel al roerend toevoegen en even inkoken. De gevulde heilbotfilets op voorverwarmde borden schikken en overgieten met saus. Opdienen met gekookte aardappelen en broccoli.