Hertenbiefstuk met een wildsaus

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Prei en ui wassen en grof snijden. Aanfruiten. Rode wijn, port, tomatenpuree, tijm en wildfond toevoegen. Laten inkoken. Gembervocht toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Hertenbiefstukjes braden in bruine boter, ± 3 minuten aan beide kanten. Bestrooi ze met zout en peper. Leg de biefstukjes op een warmplaat met aluminiumfolie. Braadjus afblussen met cognac. Het vocht met de prei en uien zeven en bij de afgebluste boter doen. Nog wat laten inkoken. Afbinden met blokjes roomboter. (De saus niet meer laten koken). Eventueel nog op smaak brengen. Op voorverwarmde borden serveren.

Hertenbiefstuk met een wildsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met rodekool en balsamico
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjes met volkoren-notenkruim
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Reegebraad met wildsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildsaus
10-20 min -
Bekijk recept

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept