Verhit de olie in een pan en bak de gesneden ui tot hij glazig is. Niet laten aanbranden! De bruine korstjes op de ui kunnen een bittere smaak geven aan het gerecht. Haal daarna de pan van het vuur af en voeg 1tl paprikapoeder of crème toe, roer ze goed samen. Dan voeg je de aardappelblokjes toe en zet je de pan weer op het fornuis. Bak ze voor 1-2 minuten. Vul de pan met water tot de aardappelblokjes volledig bedekt zijn. Dus vul de pan niet per se tot de rand met water. Breng de soep op smaak met zout en peper. Zet de laurierblaadjes in de soep. Kook de soep ca. 15-20 minuten tot de aardappelblokjes klaar zijn. Giet ondertussen de crème fraiche in een kom en meng de 1 tl bloem er door. Als de aardappels klaar zijn, voeg dan een soeplepel hete soep toe aan het crème fraiche-bloem mengsel. Roer ze snel en goed door elkaar. Daarna voeg je er nog een soeplepel hete soep bij. Het crème fraiche-bloem mengsel heeft nu ongeveer dezelfde temperatuur, als de soep. Dus je kunt het crème fraiche-bloem mengsel aan de soep toevoegen. Het crème fraiche ? bloem mengsel mag nooit koud toegevoegd worden, omdat je dan bloemklontjes in de soep krijgt. Kook het nog 5 minuten en de soep is klaar. Als je het toch te dik vindt, mag je het met een beetje water of melk vermengen. Verwijderd de laurierblaadjes voor het serveren. Eet smakelijk!
Hongaarse aardappel-paprika roomsoep is een recept van Jerryke's Cuisine