Groene risotto met ricotta

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en bak de helft van de spinazie. Voeg zodra deze geslonken is de andere helft toe. Houd de spinazie apart.
  • 2 Verhit 20 g boter in een soeppan met een dikke bodem en bak de ui en bleekselderij op middelhoog vuur 5 min. Laat het geheel niet kleuren. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Roer de spinazie en de helft van de ricotta door de risotto. Voeg eventueel nog wat bouillon toe, zodat de risotto nog steeds vochtig is. Neem de pan van het vuur. Breng op smaak met peper, zout en chilipeper.
  • 3 Roer de rest van de boter erdoor, doe de deksel op de pan en laat de risotto 5 min. staan. Schep de peterselie erdoor en verdeel de rest van de ricotta erover. Serveer direct.

Groene risotto met ricotta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept