Hesp in witloof met Corsendonk

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de boter in een grote kookpan en kleur er de witloofstronken goudbruin in. Blus met een scheutje Corsendonk en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afgedekt op een zacht vuur gedurende ± 20 min. gaar stoven. Voeg intussen, indien nodig, nog een scheutje bier toe (zodat er altijd wat vocht in de pan blijft). Haal het witloof uit de pan en schik het in een vuurvaste schotel. Bedek met de sneetjes Affligem en schuif voor enkele minuten onder de grill tot de kaas lichtjes kleurt. Intussen zet u het vuur hoger en u giet er 1,5 dl bier bij. Breng aan de kook en bind lichtjes met de instantsausbinder. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verwarm tot slot de sneden ham in de saus, op een zacht vuur. Schik de sneden hesp dubbelgevouwen op een schotel en giet er de saus over. Dien op met het witloof en de aardappelpuree.

Hesp in witloof met Corsendonk is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kaastaartje Met Appelsaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Pita met omelet, champignons en gekookte hesp
20 min
Bekijk recept
Risotto met champignons, pancetta en truffelolie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp met prei en hesp
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Smoske hesp
10 min
Bekijk recept