Hete kip

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook en voeg het kippenbouillontablet toe. Kook in deze bouillon de kipfilets op een laag vuur gaar. Laat de filets wat afkoelen en pluis de filets fijn. Fruit hierna de uisnippers in de pan. Voeg de kip met de kipkruiden toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de mosterd, de bruine basterdsuiker, de tomatenketchup, de ketjap, de knoflook, het citroensap en de sambal toe. Schep dit alles goed door elkaar, zet het vuur laag en laat dit mengsel nog een paar minuten pruttelen. Voeg op het laatste moment een scheutje koffieroom toe. Serveer het gerecht warm met stokbrood uit de oven.

Hete kip is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept