Kip met rijst en tomaten

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de in twee gesneden haantjes of bouten gaar in een kookpot, d.w.z. u laat de margarine smelten in een kookpot, en u legt er de met zouten peper bestrooide stukken kip in, die u laat gaar worden onder herhaaldelijk bedruipen. Wanneer het vlees gaar is. vermengt u het smoorvocht met de tomatenpuree en de champignons. Daarna bindt u het geheel met het in witte wijn aangeroerde maïsmeel. Vul de leeggehaalde tomaten met de droog gekookte rijst. In een vuurvaste schotel schikt u de opgevulde tomaten op de overgebleven rijst, u bestrooit het geheel met een weinig kerriepoeder en u verdeelt enkele nootjes margarine over de schotel. Schep het warm- gehouden vlees in het midden van de tomaten en laat de schotel even gratineren in de oven.

Kip met rijst en tomaten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept