Kipfilet met honingsaus en amandelen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de amandelen goudbruin. Strooi de amandelen op een bord en laat ze afkoelen. Was de taugé en laat dit uitlekken. Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje klein. Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan of steelpan en fruit hierin de knoflook zacht. Bak de tomatenpuree kort mee. Voeg de ketjap, de honing, de sherry, het citroensap, de djahé, peper en zout toe met 2 dl water en breng dit aan de kook. Snijd met een scherp mes de kipfilet in dunne plakjes. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak de kipplakjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar. Bestrooi ze met peper en zout. Meng het aardappelmeel aan met wat water en voeg dit al roerend bij de vloeistof. Blijf roeren tot een lichtgebonden saus ontstaat. Schep de taugé op de kip en giet de saus erover. Strooi de amandelen erop. Lekker met rijst en doperwten. Om de kip makkelijker te kunnen snijden moet je de kip eerst ± 30 minuten in de diepvries leggen.

Kipfilet met honingsaus en amandelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept