Speculaasbrokken

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In keukenmachine bloem, basterdsuiker, kruiden en mespunt zout scheppen. Boter toevoegen en met behulp van pulseknop mengsel kort draaien. Al draaiend 2 el ijskoud water erbij schenken tot alle ingrediënten gemengd zijn. Deeg uit machine nemen, tot bal vormen, in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten rusten. Oven voorverwarmen op 175 °C. Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm dik. Bakpapier op bakplaat leggen, deeg erop leggen. Amandelen in deeg drukken. Bakplaat in midden van oven plaatsen en speculaas in 30-35 min. gaarbakken. Speculaas op rooster laten uitdampen en voor serveren in stukken breken. Tip: Maak van het deeg een dikke rol en snijd hiervan dunne plakjes. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in ieder koekje een amandel.

Speculaasbrokken is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaasbrokken
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Knapperige chocolade-speculaasbrokken
30 min -
Bekijk recept
Fruitige marshmallowfondue
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Speculaasbrokken
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Speculaasbrokken
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Knapperige chocolade-speculaasbrokken
30 min -
Bekijk recept
Fruitige marshmallowfondue
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Speculaasbrokken
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept