Spinazie- fetadriehoekjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal de steeltjes van de spinazie, was de bladeren, hak ze grof en doe ze in een grote pan met wat aanhangend water. Dek de pan af en kook de spinazie 5 min. op laag vuur, tot de bladeren zijn geslonken. Laat ze goed uitlekken en iets afkoelen en knijp dan het overtollige water eruit. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem en bak de ui in 10 min. zacht en goudbruin. Voeg de lenteuitjes toe en bak 3 min. Haal de pan van het vuur, roer de spinazie, peterselie, dille, nootmuskaat, parmezaanse kaas, feta, ricotta en eieren door de ui en breng op smaak. Verwarm de oven voor op 180° en vet twee bakplaten in. Meng de boter met de extra olijfolie. Werk met drie vellen filodeeg tegelijk en bedek de rest met een vochtige theedoek. Bestrijk de vellen met het oliemengsel en leg ze op elkaar. Halveer ze in de lengte. Schep 4 el vulling in een hoek op het uiteinde van elke reep filodeeg. Vouw het deeg over de vulling en vorm zo een driehoek (de randen moeten op elkaar aansluiten). Bestrijk het pakketje met het overgebleven oliemengsel en bak het in 20 min. goudbruin. Met dank aan miet! Ps van Miet: ik maak ze kleiner, ik neem 2 vellen filodeeg op elkaar, en snij het in vier, ipv in twee. Ik neen ook diepvriesspinazie; ongeveer 400 gr voor dit recept. En soms wel meer kaas, omdat ik dat lekker vind.

Spinazie- fetadriehoekjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met mango en gebakken feta
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept