Spinaziesoep met soldaatjes en gepocheerde eitjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Zeef de bouillon en houd het vlees apart. Breng de bouillon aan de kook met de creme fraiche en kook hierin gedurende zo'n 3 minuten de ontdooide spinazie.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Breng hem op smaak met peper en zout. Voeg het vlees toe en houd de soep warm.
- Snijd ondertussen van het witbrood circa 1 cm dikke staafjes en bak deze op een niet te hoog vuur goudbruin met wat roomboter of olijfolie. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Breek de eieren apart in kopjes. Kook het water met daarin de azijn en houd dit bijna tegen de kook aan. Laat de eieren stuk voor stuk voorzichtig in het water glijden. Modelleer de eieren met 2 houten lepels. Schep deze er na zo'n 2 minuten voorzichtig uit en snijd de uitlopende sliertjes af. Leg de eieren in voorverwarmde borden en giet de soep erbij. Strooi over de soep wat geraspte kaas. Garneer vervolgens met de gebakken broodsoldaatjes.

Spinaziesoep met soldaatjes en gepocheerde eitjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla wraps met Noorse maatjes
Lunchgerecht
Bekijk recept
Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Spinaziesoep met tortelloni
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse spinaziesoep met kokosmelk
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yoghurt-spinaziesoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen-spinaziesoep met Groninger metworst
15 min Voorgerecht
Bekijk recept