Stoofpot met gehaktballetjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de groenten in julienne. Hak de ui grof en snij de look zeer fijn. Verhit een gietijzeren stoofpot en giet hierin een scheutje olijfolie. Wanneer de olie goed heet is voeg je de grof gesneden uien toe. Fruit deze glazig. Voeg de tomaten en de look toe. Laat dit even sudderen. Voeg nu de rest van de groenten toe alsook de kruiden. Laat dit onder deksel even door sudderen. Vorm ondertussen van het gehakt balletjes van ongeveer 2 centimeter. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de balletjes mooi bruin. Haal de balletjes uit de pan en leg ze even opzij. Verkruimel het bouillonblokje in wat heet water en giet dit in de pan. Schraap de braadresten goed los. Giet dit bij de groenten en voeg de gehaktballetjes toe. Laat nog ongeveer een uur sudderen op een laag vuurtje. Je kan de saus eventueel wat binden met instant roux.

Stoofpot met gehaktballetjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept