Schil de asperges, snijd de stugge onderste stukjes eraf. Snijd de asperges in schuine stukjes van ca. 3 cm. Breng de bouillon aan de kook en voeg de aspergestukjes toe. Kook de aspergestukjes in ca. 10 minuten gaar. Neem na 5 minuten de aspergekopjes uit de pan en na 10 minuten de rest van de aspergestukjes. Kook de eieren intussen in ca. 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en hak ze fijn. Smelt de boter in een ruime pan en roer de bloem erdoor. Laat het mengsel al roerende ca. 3 minuten zachtjes pruttelen. Schenk er 1/3 deel van de bouillon bij en breng alles al roerend aan de kook. Kook tot alles mooi gebonden is en voeg telkens weer 1/3 deel van de bouillon toe en breng alles aan de kook. Schenk de room erbij en breng de soep aan de kook. Breng de soep op smaak met peper en zout en zeef de soep. Verwarm de aspergestukjes kort in de soep. Verdeel de soep over de borden. Schep de gehakte eieren met de peterselie en zout naar smaak door elkaar en garneer de soep ermee. Bestrooi de soep naar smaak met nootmuskaat. Tip: Voeg eventueel aan het eimengsel een plakje fijngesneden aspergeham toe.