Stamppot met Veldsla en Tomaat

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de tartaartjes in met zout en peper. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in circa 6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Keer ze regelmatig. Was de veldsla, verwijder de worteltjes en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Was de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in reepjes en de bosuitjes in ringetjes. Bereid de aardappelpuree en roer de mosterd en de rest van de boter erdoor. Schep de veldsla en tomaat erdoor en warm de stamppot nog heel even door tot de sla begint te slinken. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op vier warme borden en leg de tartaartjes erop. Voeg de tomatensap aan het bakvet toe en laat de jus cira 1 minuut goed inkoken. Geef de jus apart bij de stamppot. Per persoon: 475 kcal

Stamppot met Veldsla en Tomaat is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept