Laat 3 eetl. olijfolie warmen in een ruime kookpan. Stoof er de reepjes spek in op een zacht vuur. Let op dat ze niet uitdrogen. Voeg de knoflookteentjes en de fijngesnipperde sjalot toe, samen met de diepgevroren paprikasnippers en de gepelde tomaten. Kruid met zwarte peper, zout, een takje tijm, een blaadje laurier en 1,5 eetl. basilicum. Goed roeren. Laat afgedekt 20 min. sudderen op een zacht vuur. Werk af met zwarte olijven en proef eens, zodat u eventueel nog kunt bijkruiden. Intussen kookt u de spaghettini 6 à 8 min. in 4 L lichtgezouten kokend water. Laat de pasta uitlekken. Serveer de spaghettini in diepe borden en lepel er de speksaus over. Geef er Parmezaanse kaas bij. Om dit gerecht nog typischer te maken, kunt u er ansjovisfilets en/of kappertjes bijgeven of ze toevoegen aan de saus, op het einde van de bereidingstijd.
Spaghettini met spekjes, paprika's en zwarte olijv is een recept van Jerryke's Cuisine