Was alle groenten, en versnijd ze, behalve de courgette, in ruitvormige blokjes. Meng de blokjes onder elkaar. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Meng er vervolgens alle specerijen en een fijngeperst teentje knoflook onder. Rol de boter op in aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast. Meng de parmezaanse kaas met de bloem. Laat een braadpan opwarmen op een matig vuur. Giet er de olijfolie in. Strooi het bloem-kaasmengsel in de pan en laat zacht bakken tot er een koekje is ontstaan. Houd apart. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gedurende 20 minuten gaar in gezouten water. Stoom de groenten gedurende een zevental minuten beetgaar in een couscousière of een stoompan. Snijd de courgette in schijfjes en stoom deze ook in een paar minuten beetgaar. Stoom de kabeljauwhaasjes gedurende 5 minuten. Leg de vis in een geboterde ovenschotel en leg op elke filet een schijfje specerijenboter van ongeveer 25 gram. Schuif de vis onder een warme grill in de oven. Na slechts een paar minuten is de boter gesmolten en de vis is gaar. Schik de gestoomde groenten en de aardappelen op een warm bord. Leg de kabeljauwhaasjes midden in de borden, op de groenten. Begiet met de gesmolten specerijenboter. Werk af met het parmezaankoekje en een blad platte peterselie.
Specerijboter op een gegrild kabeljauwhaasje is een recept van Jerryke's Cuisine