De aardappels 3/4 gaar koken, zodat ze dus nog lekker stevig zijn om ze te kunnen snijden. Dit zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen. De boontjes heel eventjes koken. De boontjes blijven dus lekker knapperig en vers. Mocht je het hebben, mix dan wat "groentestrooi", of iets dergelijks door de boontjes. Dit zorgt voor een pittige melange. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. Het gehakt, samen met de uitjes en de paprika in de wok bakken. Wanneer dit geheel goed gaar is, de prei en de soepgroenten bijvoegen. Dit geheel goed doorscheppen en nog eventjes laten staan zodat het warm wordt. Het gaarworden gebeurd verder wel in de oven. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Hierna het geheel uit de wok in een overschaal scheppen. Hier vervolgens de boontjes overheen gooien. Vervolgens de aardappels in stukken snijden en er bovenop leggen, zorg dat het helemaal bedekt is met aardappel (stukjes). Dit geheel voorzien van de aardappel-anders saus en dan de oven in. Na zo'n 20 minuten is het klaar en smikkelen en smullen maar!